Elma yıkanır, birkaç saniye kaynar sudan geçirilir, soyulur.
Cam rendede püre haline getirilir.
Elma suyu veya elma püresi halinde yedirilir.

Şeftali yıkanır, birkaç saniye kaynar sudan geçirilir, soyulur, dilimlenir.
Çatalla püre haline getirilir.
Şeftali suyu veya şeftali püresi halinde yedirilir.

Muz çatalla püre haline getirilir ve yedirilir.

Portakal gibi meyvelerin suyu sıkılarak içirilir
.
Armut yıkanır, birkaç saniye kaynar sudan geçirilir, soyulur, dilimlenir.
Çatalla püre haline getirilir.
Armut suyu veya Armut püresi halinde yedirilir.

Havuç yıkanır, birkaç saniye kaynar sudan geçirilir, soyulur, dilimlenir.
Çatalla püre haline getirilir.
Havuç suyu veya Havuç  püresi halinde yedirilir.

MEYVE SUYU HAZIRLAMA
Meyve suyu evde hazırlanmalıdır.  
Asitli Ya da fabrikasyon olanlar asla verilmemelidir.
Günde 2 kez yarım Ya da 1 çay bardağı bebeğiniz için yeterli olacaktır.
Meyve suları hazırlandıktan sonra yarım saat içinde tüketilmelidir.
Hazırlarken mikser kullanılmamalıdır.

YOĞURT
Yoğurt kullanırken kesinlikle ev yapımı (evde mayalanmış) yoğurt tercih edilmelidir. Yoğurt bebeğinizin kemik ve kas gelişimi için harika bir besindir. Ayrıca tüm meyve püreleri yoğurt eklenerek tatları zenginleştirilebilir. İsteğe göre bisküvi ile de yedirilebilir.
SEBZE ÇORBASI
(2 PORSİYON)
1 Küçük havuç
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tüm sebzeler temizce yıkanıp dilimlenir ve hep beraber kaynatılır. Tel süzgeçten geçirilir. Her defasında farklı sebzeler eklenerek çorba zenginleştirilir.(Brokoli, Karnıbahar, ıspanak,  v.b. mevsim sebzeleri)

KAHVALTI
1 Yumurta sarısı
1 kibrit kutusu büyüklüğünde az yağlı peynir
1 tatlı kaşığı pekmez
Ekmek içi Ya da bisküvi
Yumurtaya başlanırken 4'te 1 yumurta ile başlanır.10 günde 1 tam yumurtaya çıkartılır. Kahvaltılık ürünler ayrı ayrı, anne sütü ile, yoğurtla Ya da bitki çayları ile birlikte verilebilir.
IZGARA KÖFTE
30 gr. Yağsız dana kıyma
Çok az ekmek
Çok az ince kıyılmış maydanoz
Ekmek içi birazcık ıslatılır. Maydanoz ve kıymaya eklenip yoğurulur. Yağsız tavada Ya da ısıtılmış fırında pişirilerek yedirilir. Ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte olaraktan verilir.